We zijn er al helemaal klaar voor. De auto en aanhanger zijn al helemaal geladen, en morgenvroeg rond acht uur gaat het dan echt beginnen. Eerst vanuit Limburg naar Frederikshavn, een tripje van rond de 1000km, waar we met de veerboot over zullen gaan naar Noorwegen. De veerboot zal ons naar Oslo brengen. Dit is onze eerste overnachting.

Daar gaan we dan nog eerst langs de douane om de meegebrachte alcoholische dranken aan te geven. Daar nemen we geen enkele risico (bovendien hebben we al genoeg leergeld betaald). En zo kunnen we vrij ontspannen de grens over.

Op voor de volgende trip, die ons net boven Steinkjer zal voeren. Langs het Snåsavatnet-meer hebben we een huisje geboekt voor de overnachting. En tegen de tijd, dat we daar arriveren, hebben we alweer zo'n kleine 700km afgelegd, goed voor 12 uur rijden...

De volgende dag brengt ons nog meer noordelijk. Vanaf Mo-I-Rana is het onbekend terrein voor ons, daar zijn we nog nooit geweest. Maar we rijden door tot boven Bodø, een heel stuk verder zelfs. Tot bij de camping Sørkil, waar we wederom een huisje geboekt hebben. Dit is ook weer goed voor een kleine 700km, en 12 uur rijden. 

De volgende dag hebben we het gemakkelijker, want dan zijn we al bijna. Op zo'n 15km afstand ligt het veer, dat ons naar Lødingen zal brengen, dat scheelt ons een heel stuk omrijden, en bovendien is het dan nog maar zo'n 75km rijden... Dat wil dus zeggen, dat we ruim voor 12 uur aanwezig zullen zijn. De spanning zal dan zeker nog wel stijgen...